Käyttöohje

Tältä sivulta löydät yksinkertaiset ohjeet sivuston käyttämiseen.

Mikäli sinulla on enemmän kysyttävää niin ota rohkeasti yhteyttä johonkin seurakunnan vastuuhenkilöön.

Sivuston jokainen sivu jakautuu elementteihin joista tärkein on keskellä sivua oleva runkoalue, jossa sivustolla esitettävä tieto on. Sivun yläosassa on tumma yläpalkki, jossa on pikalinkit tärkeimmille sivuille: Etusivulle, lähiajan tapahtumiin, sivukarttaa, käyttöohjeeseen ja asetuksiin. Kummallakin puolella runkotekstiä on valikko jos sivun leveys sen sallii. Sivun ollessa kapeampi tai sivun kaventuessa poistetaan ensin oikeanpuoleinen valikko ja lopulta myös vasemmanpuoleinen valikko. Vasemmanpuoleisen valikon poistuessa yläpalkkiin ilmestyy vasempaan reunaan uusi valinta, josta vasemmanpuoleisen valikon saa aukaistua runkotekstin päälle tarvittaessa.


Yläpalkista löytyvät pikalinkit tärkeimmille sivuille.

Ikkunan ollessa tarpeeksi kapea myös vasemmalla puolella oleva valikko katoaa ja yläpalkkiin ilmestyy vasempaan reunaan plusmerkki, jota klikkaamalla sivuvalikon saa uudelleen näkyviin. Tässä tapauksessa vasen sivuvalikko tulee kuitenkin sivun rungon päälle. Plusmerkistä uudelleenklikkaamalla valikon saa piilotettua näkyvistä uudelleen.


Sivun autessa on kummallakin puolella runkotekstiä valikko jos sivun leveys sen sallii. Ensimmäinen otsikko on automaattisesti aukaistuna. Valikot toimivat niin, että ensimmäisenä listassa on aina otsikko, jonka alla on linkkejä sivuille. Otsikko kertoo suurin piirtein minkälaisia linkkejä otsikon alla on.


Klikkaamalla otsikkoa saa valikon eri osa alueet myös pienennettyä. Toisen otsikon avaamalla edellinen otsikko pienenee automaattisesti. Korkeintaan yksi valikon osa voi olla auki kerrallaan. Lähiajan tapahtumissa voi kuitenkin avata useamman tapahtuman kerrallaan.